До статей

Про собак

21 квітня 2023

Як приручити цуценя до туалету?
Як приручити цуценя до туалету?

Приручення цуценя до туалету – це важлива частина його виховання. Власники маленького домашнього улюбленця повинні дізнатися більше про усі тонкощі цього процесу. Знадобиться трохи терпіння, одноразові чи багаторазові пелюшки для собак. Про все потрібно потурбуватися заздалегідь. Поради експертів допоможуть пройти цей процес швидко.

Як правильно облаштувати місце

Почати потрібно з облаштування місця для туалету цуценя. Ось кілька кроків, які допоможуть вам виконати цю задачу правильно:

  • Виберіть певне місце: тут має бути достатньо місця, щоб розмістити пелюшки для собак чи інші варіанти туалетів, не повинно виникати труднощів з прибиранням. Також тут цуценя не повинно нашкодити меблям чи іншим речам.
  • Використовуйте спеціальні пелюшки або килимки: купіть одноразові чи багаторазові пелюшки для цуценят або спеціальні підстилки. Це спеціальні засоби, що зберігають підлогу чистою. Розмістіть пелюшки на місці, яке ви обрали для туалету.
  • Навчіть цуценя використовувати місце: приводьте маленького домашнього улюбленця до місця туалету кожен раз, коли він проявляє відповідні ознаки (зігнутий хвіст, шукає місце, ходить кругами). Дозвольте йому залишатися тут, поки він не справить свої потреби.
  • Похваліть: Потрібно показати, що ви дуже задоволені діями цуценя, коли він зробить свої потреби на пелюшці. Наприклад, приласкайте малюка, лагідно похваліть.

Важливо постійно мити місце туалету, щоб запобігти поширенню бактерій та запахів. Використовуйте спеціальні засоби для прибирання.

Коли слід приручати цуценя до туалету

Приручення слід починати якомога швидше. Оптимальний час для початку навчання відповідає віку, коли тварина потрапляє до свого нового дому. Зазвичай це вік 8-12 тижнів. Використовуються різні туалети для собак.

Зазвичай потреба навідатися до спеціального місця виникає після їжі, сну, гри або пиття. Їжа сприяє активізації роботи кишківника, тому відразу необхідно взяти цуценя на прогулянку до виділеного місця.

Процес привчання потребує терпіння, постійного спостереження та підтримки з боку господарів. Важливо пам'ятати, що це може зайняти від кількох тижнів до кількох місяців. Тому, необхідно бути наполегливими та не втрачати терпіння, дотримуватись однакової системи та розуміти, що кожна тварина унікальна, має свій власний темп навчання.

Як привчати цуценя до туалету: пелюшка

Часто власники чотирилапого улюбленця обирають саме пелюшки для собак. Цей засіб дозволяє не виходити на двір, забезпечивши малюка необхідним місцем для справляння природніх потреб.  Це зручно після щеплення, у разі відсутності власного подвір’я. Якщо ви вирішили використовувати пелюшки для собак, дотримуйтеся наступних кроків:

  • Оберіть місце для пелюшки, яке буде доступне у будь-який час. Це може бути місце в ванній кімнаті, в коридорі, туалеті або на балконі.
  • Розкладіть гігієнічний засіб стороною, що поглинає вологу, догори. Не забувайте змінювати пелюшку після кожного використання.
  • Постійно спостерігайте за цуценям, особливо після їжі, сну або гри, кладіть його на пелюшку, щоб він звик до цього місця.
  • Коли цуценя звикне до пелюшки і почало використовувати її за прямим призначенням, поступово перенесіть туалет до дверей, а потім беріть на вулицю, щоб навчити песика виходити на прогулянку.

Обов’язково потрібно хвалити малюка, якщо він правильно використовує місце для туалету. В інакшому випадку наберіться терпіння та використовуйте спеціальні миючі засоби.

Особливості привчання цуценяти на килимок для туалету

У продажу представлені також килимки та багаторазові пелюшки для собак. Вони складаються з декількох шарів. Це спеціальний вид гігієнічних засобів, який використовують знову і знову. Вони зазвичай складаються з двох шарів: верхнього шару, який контактує з поверхнею, і внутрішнього шару, який поглинає рідину і запахи.

Також у продажу можуть бути представлені спеціальні килимки, які імітують траву. Такі туалети для собак зазвичай використовують для улюбленців малих порід, яких не виводять часто на вулицю.

Сучасні засоби дозоляють швидко привчити тварину до туалети, зберігши чистоту у домі чи квартирі.

Поделиться