До статей

Про котів

18 січня 2022

Як позбудеться запаху котячої сечі
Як позбудеться запаху котячої сечі

Якщо у вас є кіт або кішка, ви не з чуток знаєте, яким їдким, різким може бути запах сечі вихованця. Трапляється, чотирилапий улюбленець може сходити в туалет повз лоток або залишає калюжу прямо на підлозі або на дивані. Проблема в тому, що водою та звичайними миючими складами прибрати неприємний запах дуже складно. Вирішити проблему допоможе лише спеціальний засіб від котячої сечі. Купити ефективний склад можна у нашому інтернет-магазині PetOmnia.com.ua.

Як позбутися котячого запаху, якщо ЦЕ сталося щойно

Якщо вихованець щойно зробив калюжу, прибрати її буде простіше. Застарілі плями вивести набагато складніше. Такий неприємний, різкий "аромат" пояснюється наявністю наступних компонентів:

  • Сечовина. Після висихання речовина стає липкою, погано змивається водою.
  • Урохром. Це компонент, що надає рідини жовтого кольору.
  • Урінова кислота. Речовина має вигляд кристалів, які не розчиняються у воді.

Как избавиться от кошачьего запаха

Саме завдяки наявності уринової кислоти складно вивести сморід. Кристали цієї речовини не змиваються водою. Тому ефективні лише спеціальні засоби від запаху котячої сечі.

Правильні дії, якщо калюжа свіжа

Якщо ви впіймали вашого пухнастого хулігана прямо на місці злочину, потрібно діяти швидко. Візьміть серветки з гарним ступенем поглинання вологи. Потрібно промокнути калюжку. Чим більше вологи вдасться зібрати серветками, тим простіше вирішити проблему.

промокнуть лужицу для удаления мочи

Важливо враховувати тип поверхні, де з'явилася калюжа:

  • Лінолеум, кахель. З твердих поверхонь прибрати вологу простіше, вона практично не вбирається в керамічні матеріали та оздоблення з ПВХ. Промокнувши поверхню, можна нанести універсальний засіб для видалення запаху котячої сечі на поверхню. Протерши підлогу складом, що чистить, його ретельно змивають водою.
  • Килим, диван, інші м'які меблі. У подібні поверхні рідини швидко вбираються. Щоб усунути запах котячої сечі, пляму потрібно промокнути серветкою, засипати наповнювачем для котячого туалету або сіллю. Через кілька хвилин сипкий матеріал увібрає вологу, його можна змісти. Для усунення запаху котячої сечі використовують спеціальні засоби для м'якої оббивки та килимів.

Є безліч народних способів, як усунути запах котячої сечі. Але такі методи малоефективні. Спеціальні хімічні склади мають ферменти, що руйнують кристали уринової кислоти.

Забираємо свіжу калюжу із взуття

Не рідкісна ситуація, коли вихованець вибирає замість лотка взуття господарів чи їхніх гостей. Є проста методика, як позбутися запаху котячої сечі у взутті:

  • серветками промокніть мокрі поверхні;
  • промийте взуття розчином води із милом;
  • ретельно висушіть матеріал;
  • ще раз обробіть взуття, використовуючи спеціальний засіб від котячого запаху.

Не можна з силою втирати мильний розчин у матеріал. Так кристали уринової кислоти потраплять у глибші шари матеріалу, почистити взуття буде складніше.

Народні засоби

Є різні способи, як усунути запах котячої сечі з підлоги. Якщо чотирилапий вихованець був спійманий на місці злочину, а пляма ще не встигла вбратися, можна використовувати народні засоби. Господарі котів та кішок випробували безліч розчинів та складів на основі подібних речовин. Є кілька порад, чим вивести запах котячої сечі:

  • Оцет. Це кислота, яка не тільки прибирає неприємний запах, а й дезінфікує поверхні, прибирає темні плями. Оцет розводять із водою (1 частина оцту на 2 частини води). Після обробки поверхні розчином забруднене місце промивають водою. Залишається ледь помітний запах оцту, який відлякає вихованця і дозволить запобігти подібній неприємності в майбутньому. Оцет не можна використовувати на кольорових та темних тканинах, які можуть втратити відтінок.
  • Сода. Її використовують для виведення плям на м'яких поверхнях. Малюнок та відтінок не вицвітають. Соду та невелику кількість води змішують до отримання кашкоподібної маси. Її наносять на пляму, залишають до повного висихання. Щіткою чи пилососом поверхню очищають. За потреби процедуру виконують знову.
  • Гліцерин. Ще одним способом, як вивести запах котячої сечі, є використання гліцерину. Цю речовину наносять на підлогу, взуття, штучну чи натуральну шкіру. Гліцерин натирають поверхню, залишаючи до повного висихання.
  • Лимонна кислота. Дія цієї кислоти аналогічна оцту. Можна натерти пляму половинками лимона чи розчином лимонної кислоти.
  • Нашатирний спирт. Розчин наноситься у нерозбавленому вигляді на поверхню. Потім його ретельно змивають водою.
  • Йод. У пошуках відповідного засобу, як позбутися запаху котячої сечі на килимі, дивані з темною оббивкою, варто звернути увагу на цей розчин. Потрібно змішати 15 крапель йоду із 1 л води. Їм обробляють поверхню та ретельно висушують. Для світлих матеріалів йод не підходить.

Перелічені засоби ефективні тільки якщо пляма свіжа. Якщо проблема існує давно, використовують інші способи.

Як боротися із застарілими плямами

Є ефективні методи, як вивести застарілий запах котячої сечі. І тут не варто розраховувати на народні кошти. У продажу представлені хімічні склади, які ефективно справляються навіть із складними забрудненнями. Їх використовують строго за інструкцією виробника.

Как бороться с застарелыми пятнами

Щоб правильно вибрати засіб від запаху котячої сечі, потрібно враховувати особливості матеріалу, який потрібно обробляти. Випускаються спеціальні засоби для кольорових тканин, шкіри, килимів, світлих або темних поверхонь, лінолеуму, твердих покриттів для підлоги.

Щоб вибрати, чим вивести котячу сечу, враховують особливості складу. Для делікатних тканин вибирають засоби з м'якою дією. Універсальні склади підходять більшість матеріалів. Видалити запах котячої сечі можна за допомогою таких видів спеціальних засобів:

  • Аерозоль. Склад розпорошується на пляму, зазвичай не вимагає змивання.
    розчин. Засіб готовий до використання, дозволяє позбутися запаху котячої сечі швидко, ефективно.
  • Концентрат. Залежно від типу поверхні та складності забруднення готується розчин з водою у певній концентрації.

Якщо ви не знаєте, чим вивести запах сечі кішки, зверніться до консультанта магазину. Він підбере потрібний склад.

Запахи, відлякуючі кішок

Вибравши спосіб, як нейтралізувати запах котячої сечі, потрібно звернути увагу на важливий нюанс. Після обробки поверхні запах повинен відлякувати вихованця. В іншому випадку він вибере це місце як свій туалет.

Запахи, отпугивающие кошек

Є кілька засобів, ніж прибрати котячий запах і відлякати чотирилапого улюбленця:

  • парфумерія;
  • цитрусові;
  • спирт, алкоголь;
  • фарба, лак, розчинник;
  • ефірні олії (особливо лимонник, лаванда, розмарин, меліса);
  • прянощі, спеції;
  • оцет;
  • побутова хімія.

Ці засоби можна використовувати лише після повного видалення плями. В іншому випадку сильний аромат змішається з кристалами уринової кислоти, що призведе до посилення сморід. Зверніться до консультантів нашого інтернет-магазину, щоб дізнатися, чим можна прибрати запах котячої сечі швидко та ефективно.

Поделиться